Anhållna personer släppta

Två män i 20-årsåldern anhölls på måndagsmorgonen misstänkta för narkotikaförsäljning. På tisdagen släpptes de efter att polisen säkrat bevisning i ärendet.

Natten till måndagen, vid 00.40-tiden, skulle polisen i Kungälv kontrollera en bil på Utmarksvägen. Föraren vägrade initialt att stanna när polisen visade stopptecken. Efter ett tag körde dock föraren in på en parkering.

I bilen satt två personer i 20-årsåldern.

Föraren misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott eget bruk och innehav i syfte att överlåta och grov olovlig körning. Även passageraren misstänks för narkotikabrott eget bruk och innehav i överlåtelsesyfte, vilket innebär att det finns misstanke om att de tänkt sälja narkotikan.

Polisen tog narkotikan i beslag. Männen fick följa med för provtagning och greps senare av polisen. På måndagsmorgonen beslutade åklagare att männen skulle anhållas misstänkta för narkotikainnehav i överlåtelsesyfte.

På tisdagen meddelade dock polisen att männen släppts sedan husrannsakan gjorts och bevisning har säkrats. Brottsmisstankarna kvarstår dock.

Karina Hansson

karina.hansson@kungalvsposten.se