Lastbilar krockade på E6 – personbil körde över dörr

Två lastbilar körde in i varandra på E6 i södergående riktning norr om Kungälv. En personbil körde sedan över en dörr som lossnat från släpet. Alla tre fick bärgas från platsen.

Olyckan inträffade klockan 13.15 på torsdagseftermiddagen i höjd med Kareby kyrka strax innan Rollbo.

– Just nu är vägen helt avstängd i södergående riktning och polis, räddningstjänst och en ambulans är på platsen, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

– Vi har precis landat på platsen och det är två lastbilar som krockat i södergående riktning, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

Det visade sig att en grusbil fått punktering och stod i vägrenen. En annan lastbil med trailersläp körde in i grusbilen bakifrån och fastnade så att hela sidan på trailern slets loss.

Bakom dem kom en personbil som körde över en av bakdörrarna till trailern, som också hade lossnat och låg på vägbanan.

Polisen uppger att tre bärgare behövs för att få bort fordonen. Enligt SOS Alarm lämnade ambulansen platsen ganska omgående utan att ta med någon person.

Tack vare att ekipagen stod i vägrenen eller i höger körfält kunde man enligt Fredrik Johansson, insatsledare vid polisen i Kungälv, öppna vänster körfält och släppa på trafiken ganska snart.

– Vi kunde öppna så fort vi städat av vänster körfält. Så efter 15-20 minuter kunde vi släppa på.

Vid 14.30 hade räddningstjänsten lämnat platsen och bärgning hade påbörjats. Den kommer dock troligen att fortsätta under eftermiddagen.

– Det är inte bara att ta med sig en sådan lastbil med släp. Det blir lite omständligare med de ekipagen, säger Fredrik Johansson.

Karina Hansson

Louise Olsson

redaktion@kungalvsposten.se