Två killar misstänks för misshandel i P-hus – åtalas

Två killar misstänks ha bränt en cigarett i armen på en tredje i P-huset Tre Kungar i höstas. Nu åtalas de för misshandel. En av dem åtalas även för brott som misshandel, olovlig körning och narkotikabrott.

Två killar i 17-årsåldern, varav en hemmahörande i Kungälv, åtalas för misshandel av en kille i parkeringsgaraget vid Ica Maxi.

Händelsen ska ha inträffat 25 september förra året. Då ska de två ha gett sig på en annan kille genom att en av dem tog ett grepp om hans nacke och höll fast honom. Båda killarna ska ha nypt och petat killen i ansiktet och dragit honom i örat. Den ene av dem ska också ha bränt killen med en cigarett på armen.

Båda förnekar brott.

Den ena av killarna, som inte bor i Kungälv, misstänks även för en misshandel som ska ha skett vid parkeringshuset vid Ica Maxi den 31 juli. Den misstänkte hade köpt en moped av en Kungälvskille och efter att ha använt den ett par dagar tyckt att den inte funkade och ville ha pengarna tillbaka. Han hittade Kungälvskillen vid parkeringen vid Ica Maxi och enligt åtalet ska han ha gett sig på killen med sparkar och slag som träffat i huvudet och på kroppen, även efter att killen hamnat på marken.

Den misstänkte erkänner misshandel men vill inte kännas vid att den skett i den omfattning och på det sätt som åklagaren ansett i åtalet.

Han misstänks även för olovlig körning sedan han kört en trimmad A-traktor den 14 augusti. Han misstänks även för olovlig körning och narkotikabrott den 13 juli då han ska ha kört en moped utan att ha körkort och under påverkan av hasch på Ytterbyvägen. Han misstänks även för ytterligare narkotikabrott som ska ha skett i Kungälv och i Uddevalla.

Han erkänner brott när det gäller misstankarna om narkotikabrott. Han bekräftar att han kört A-traktorn men förnekar brott.

Karina Hansson

karina.hansson@kungalvsposten.se