Arkivfoton

Två bilister i krock – båda hävdar grönt ljus

I lördags skedde en kollision mellan två bilar i en korsning. Ingen av förarna är ännu misstänkta för något brott – då ingen av dem menar att de gjort något fel.

Det var i lördags morse, strax före klockan nio, som olyckan var framme vid trafikljuskorsningen på Marstrandsvägen.

En bil kom från Ytterbyhållet i riktning Diseröd, den andra kom från Gymnasiegatan. Omständigheterna kring olyckan är dock oklara.

– Båda förarna hävdar att de hade grönt ljus. Därför har vi inte någon misstänkt i nuläget, säger Mahlin Engstrand på Kungälvspolisen.

Trots att ingen är misstänkt skrevs en anmälan om vårdslöshet i trafik. Några vittnen har inte gjort sig till känna, vilket gör det fortsätta utredningsarbetet än mer komplicerat.

– Vi får ha genomgående förhör med de inblandade. Där får vi fråga, och även utreda, om något fordon stod stilla exempelvis. Sedan får man väga berättelserna mot varandra. Men absolut, det är ett svårt läge, säger Mahlin Engstrand.

Någon möjlighet att backa tillbaka i någon logg och kolla rödljus är inte möjligt. Däremot kan man hoppas att eventuellt någon kamera finns i närheten som fångat händelsen.

– Man får vara uppfinningsrik, konstaterar Engstrand.

De båda bilarna fick skador, och en av bilarna fick bärgas från platsen. Förarna skadades inte allvarligt, men en av dem klagade över nacksmärtor.

Anthon Näsström

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar