Arkivfoto

Tre häktade efter knarkbeslag

Tre personer i 25-årsåldern från Kungälv sitter häktade misstänkta för att ha haft större mängder knark hemma som skulle säljas vidare. Det är ett av resultaten från polisens riktade insats mot narkotika i kommunen.

Polisen hade under förra veckan en riktad insats mot försäljning av narkotika med också bruk av droger, främst hos unga. Insatsen gjordes i hela lokalpolisområdet, både Kungälv och Ale, och är en del av de medborgarlöften som polisen gett till invånarna.

Polisen kom först i kontakt med personerna som nu sitter häktade, misstänkta för innehav i överlåtelsesyfte, stoppades vid en fordonskontroll under tisdagen i förra veckan. Två av männen satt i bilen och föraren misstänktes för drograttfylleri.

– I samband med kontrollen uppstod misstanke om narkotikabrott på båda två och det beslutades om husrannsakan. I passagerarens bostad hittades marijuana och i förarens bostad hittades amfetamin och dopingpreparat, säger Mahlin Engstrand, polisen i Kungälv.

Föraren delades även lägenhet med en man, den tredje personen i härvan, som också greps misstänkt för narkotikabrott. Männen anhölls och under förra helgen häktades de misstänkta för innehav av droger som skulle säljas vidare. Polisen hittade över ett kilo marijuana och drygt ett halvt kilo amfetamin.

Insatsen resulterade sammanlagt i de två kommunerna i att elva personer är misstänkta för narkotikabrott, eget bruk. Sju personer är misstänkta för innehav av droger, en person är misstänkt för att ha sålt narkotika samt att sex personer är misstänkta för drograttfylleri. Dessutom har polisen upprättat anmälningar mot knivlagen efter innehav av knogjärn samt vapenbrott.

Emma Hellström

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar