Traditionsrik påskfest

Underbart sommarväder när vi i mitten av april kör till Slånvägen för vår årliga Påskfest i Hermansby PRO.

I Inlandsgården spelar Sivs kvartett behaglig välkomstmusik för oss och borden – många bord i dag – står dukade och prydda med blommor på gula dukar.

Prick klockan 12.00 hälsar vår ordförande Bengt Eklund oss välkomna och presenterar dagens underhållare Sivs kvartett och dagens program som inleds med att kvartetten – som består av Maud och Tage med dragspel, Bosse med klaviatur och Siv med gitarr och sång – spelar och sjunger visor ur vår svenska visskatt bland andra några ur Sven Ingvars repertoar. Siv kallar också fram Gert för att hjälpa till med texten när Rune Anderssons Göteborgsvisa ”Adas längtan” tolkas.

Efter denna inledande underhållning är det dags för att vi 70 närvarande skall förse oss med läckerheter från det dignande – förlängda – påskbordet. Här fanns det mesta man kan tänka sig på ett sådant alltifrån små kokta potatisar, sillar, lax, sallader, grönsaker, Anitas ”Janssons”, köttbullar och prinskorvar och smör och bröd. Vår kökskommitté hade som vanligt åstadkommit något utöver det förväntade.

Så kallas Sivs kvartett upp på scen igen för en stunds underhållning medan maten sjunker ned. För att den skall få den rätta hjälpen med detta blir det allsång som avslutas med visan om Hermansby PRO. Sivs avrundar så med ”Johan Kalsas kaffegök” innan vårt kaffe med hembakta kakor kommer fram.

Marianne har i dag en tvåhundralotters ring att gå runt med och dessa har en strykande åtgång så det blir snabbt dragning. Om det inte hade varit så att några vann många vinster så hade nog vinster från detta påskvinstbord räckt till en vinst åt alla – ett fantastiskt vinstbord.

Klockan närmar sig 15.30 och Sivs spelar lite evakueringsmusik och Bengt avslutar dagens festligheter med att informera om kommande verksamheter medan de flesta medlemmarna tackar och gör sig redo för hemfärd efter en lyckad påskfest.    

Gerhard Andersson