David Carbe och Johan Walter underhöll på PRO:s möte. Foto: Lisbeth Samuelsson

Tisdag med Carbe och Walter

PRO Kungälv

Nu är OS över och alla våra medaljörer har kommit hem och fått välförtjänta gratulationer vid hemkomsten. Stort Grattis! Däremot har ju vädret här hemma blivit kallare och kallare och idag är det rysligt kallt ute med starka vindar så det känns verkligen skönt att ta sig in till Kvarnkullen, inte minst beroende på att vi skall få lyssna till ett par jättetrevliga och jätteduktiga grabbar, nämligen David Carbe och Johan Walter.

Alla satte sig tillrätta och vår nye ordförande Berndt Nordqvist hälsade alla varmt välkomna och även idag kunde han välkomna en ny medlem. jätteroligt.

Så var det dags att hälsa David och Johan välkomna fram på scenen. Det blev varma applåder från oss alla.

De startade sitt program med ”Introduktion” ur Rhapsody In Rock” av Robert Wells. 

Ted Gärdestads musik har verkligen en plats i deras val av musik, så de framförde två härliga låtar av honom, nämligen ”För kärlekens skull” och Jag vill ha en egen måne”. Underbara sånger som de framförde med verklig känsla.

Charlie Norman är ju också en person vars musik alltid kommer med. Idag blev det en ”Boogie Woogie” och ”Anitas Dans” som Charlie gjort ett fantastiskt arrangemang på.

Björn J:son Linds härliga melodi ”Brusa högra lilla å” fanns ju med när Carbe gästades av Janne Schaffer. Nu framförde de den med Johan Walter som solist på sin gitarr. Jättevackert!

David berättade att de för flera år sedan lyssnat till Elton John när han framförde sin egen låt ”When love is dying”. De tyckte så mycket om låten att de nu tagit upp den på sin repertoar och vi fick lyssna till denna härliga låt idag.

Innan det var meningen att deras program skulle vara slut hade vi även fått lyssna till ett par svängiga låtar nämligen ”Route 66” och ”Blue suede shoes” samt  ett jättehärligt klassiskt portpourri med stycken från Chopin, Brahms, Mozart med flera. Underbara musikstycken som alltid fyller sin plats.

Det blev stående ovationer från oss alla så vi  ville gärna höra en låt till och det blev det. David hade lovat en liten överraskning med Janne Schaffer inblandad. Nu blev det ju inte Janne i egen hög person utan Johan kom in på scenen iklädd keps med långt hår a`la Schaffer och de drog igång en ”Hard Rock” låt helt i Janne Schaffers anda.

Berndt tackade David och Johan för ett härligt program och vi kunde inte annat än instämma allesammans. Det hade varit en härlig timma med härlig musik från ett par underbara musikanter.

Vi hade även idag en bukett tulpaner att dela ut, nämligen till  Bertil Carlsson som inte blir kvar i valberedningen trots att vi försökt övertala honom. Ett stort tack för allt arbete han lagt ner.

Efter lottdragning blev det som vanligt kaffe och smörgås och det smakade jättegott.

Det var verkligen skönt att sitta i värmen, dricka kaffe och prata, det var nog ingen som längtade ut i kylan.

För musiken idag stod Duo o Comb och för de PRO:are som skulle ta dansgolvet i besittning var det ju bara att hålla igång och hålla värmen uppe.

Lisbeth Samuelsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar