Tillsammans har de vandrat 100 mil

Under coronapandemin har Kastalakyrkans vandringsgrupp tillsammans avverkat 100 mil.

Under tisdagen blev det festligt firande med glögg och lussebullar i Kastalaparken.

Eva Miles är en av kvinnorna i gruppen, och hon är otroligt nöjd med prestationen.

– Det här är så väldigt positivt. Om inte detta hade funnits hade jag nog inte varit ute och promenerat så mycket. Allt prat och alla skratt- rätt vad det är har tre timmar flugit iväg, säger hon och får medhåll av Monica Johansson.

– Vi har gått i alla väder och vi är alla lite olika duktiga, men det gör ingenting för alla är lika välkomna att vara med, säger hon.

Våfflor på is

Både Eva och Monica brukar i vanliga fall hjälpa till med att grädda våfflor till Kastalakyrkans våffelkafé. En av flera aktiviteter som har lagts på is på grund av pandemin.

– När vi inte kunde göra det vi brukade i våras var vi tvungna att fundera på vad vi skulle kunna göra istället. Ut och promenera tyckte vi var en bra grej, berättar Eva som minns att premiären ägde rum 15 mars.

– Jag vet att vi sa att vilken fantastisk tur att det är vår nu och att vi går mot ljusare tider. Tänk om det här hade varit november, då hade det inte varit så roligt.

Pralin i centrum

Men roligt är det fortfarande, trots regn och rusk konstaterar hon, samtidigt som Monica berättar om att hon och vandringskompisarna brukar promenera upp till Valbergsdammen eller till Klosterkullen, där medhavd fika intas.

– På fredagarna går vi ner till centrum och då brukar det bli en kaffe och något sött utanför Pralinboden. Det har blivit tradition, säger hon.

Får så mycket energi

Att det har blivit 100 mil nu är väl egentligen inte så märkvärdigt, menar Monica.

– Det som är riktigt märkvärdigt är att man får så mycket energi av att byta några ord med andra levande människor.

Hon påminner om att alltför många sitter ensamma hemma nu.

– Inför jul skulle jag önska att var och en tänker på att höra av sig till någon som man vet är väldigt ensam. Ett telefonsamtal kan betyda så mycket. Dessutom – ju mer man tänker på andra, desto mindre tänker man på sig själv och desto bättre mår man, säger hon.

Katarina Berg

0303-20 68 28