Tågstopp på Bohusbanan efter olycka

En lastbil körde på måndagskvällen in i bommar vid en järnvägsövergång i Stenungsund. Olyckan orsakade skador som gör att tågen mellan Göteborg och Strömstad enligt prognosen kommer att påverkas fram till onsdag morgon.

Det var vid halv åtta på måndagskvällen som olyckan inträffade vid en övergång norr om Stenungsunds centrum.

– En lastbil körde in i bommen och ljusanläggningen och det verkar också som kontaktledningen blivit skadad även om det först inte verkade så, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt polisen skadades ingen person i olyckan och det finns heller ingen misstanke om brott. Däremot stängdes tågtrafiken av och stoppet mellan Göteborg och Strömstad kommer beräknades först pågå under hela tisdagen.

Lite senare på tisdagen upptäcktes det att kontaktledningen på plats är intakt. Trots det har prognosen skjutits fram och först vid 06-tiden på onsdagen beräknas tågen kunna gå som vanligt igen.

Tågstoppet påverkar alltså tågen som trafikerar Ytterby och Kode. Enligt Trafikverket ersätts vissa tåg med buss och andra går en annan sträckning. För information om en speciell avgång hänvisar Trafikverket till Västtrafik.

– Ska man åka tåg på den sträckan idag är det jätteviktigt att folk kollar upp hur de ska ta sig för jag såg till exempel att några ersättningsbussar avgår en annan tid än tåget skulle ha gjort, säger Wolffram.

Olyckan är andra gången på kort tid där en lastbil kört in i en järnvägsanläggning. I fredags fick tågen stoppas efter att en lastbil kört in i bommar och en portal vid övergången söder om Stora Höga.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungalvsposten.se