Svårt att lösa bortförandet av kvinna: ”Vi har inget nytt”

Bristen på nya spår efter den man som drog in en ung kvinna i sin bil i Komarken en kväll i somras gör att utredningen nu läggs på is.

– Vi har inte fått in något spår att jobba efter, inte något nytt, och det innebär att vi inte aktivt jobbar med det i nuläget. Får vi in tips som gör att vi kan jobba vidare, då tar vi tag i utredningen igen, säger Lena Samuelsson, polisinspektör på Grova brott Storgöteborg.

Det var en måndagskväll i början av juni som kvinnan kom gående från Komarken och ner mot resecentrum när hon kontaktades av en man i en bil. Mannen drog in henne i bilen och körde iväg. När mannen en stund senare stannade till vid Strandskolan i Gula Komarken lyckades kvinnan fly ur bilen, vilket en hundägare blev vittne till.

Läs mer: Polisen söker vittnen: ”Bilföraren drog in kvinnan i bilen”

I september gick polisen ut på sociala medier med en önskan att hundägaren skulle höra av sig.

– Jag blev uppringd av hundägaren, två dagar efter vi lagt ut Facebook-inlägget. Kvinnan berättade vad hon hade sett och det bekräftar händelsen när kvinnan lyckades hoppa ur bilen, berättade Lena Samuelsson då för Kungälvs-Posten.

Läs mer: Vitte såg bortförd kvinna fly

Sedan dess har inga andra personer har hört av sig med iakttagelser eller tips till polisen.

Vad behövs för att ni ska komma vidare med utredningen?

– Jag kan i nuläget inte gå in på vilken typ av uppslag vi behöver, säger Lena Samuelsson.

Den unga kvinnan, som är mellan 20 och 25 år, hade varit på besök hos vänner och var på väg till resecentrum när händelsen inträffade. Kvinnan har beskrivit att den för henne okända mannen var i ungefär hennes ålder.

Finns det någon misstänkt för bortförandet av kvinnan?

– Nej, det gör det inte, säger Lena Samuelsson.

Tips mejlas till lena.samuelsson@polisen.se eller tas emot på telefonnummer 114 14.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungalvsposten.se