Stort intresse för Mimers på mässan

Skola, program, schema, klasstorlek, framtidsutsikter. Valen är många när man ska välja gymnasium. 136 utställare fanns på plats på Gymnasiedagarna i Göteborg. Mimers Hus gymnasium var en av dem.

I dagarna tre har tusentals elever och deras föräldrar i Göteborgsregionen besökt Gymnasiedagarna på Svenska Mässan.

De senaste 17 åren har mässan varit en viktig mötesplats för unga som står inför sitt gymnasieval. I år var också Future Skills en del av mässan där elever kunde få information om vad som händer efter gymnasiet, prata direkt med företag och testa olika yrken.

Stort intresse för Mimers

Mimers Hus gymnasiums monter var välbesökt och frågorna många.

– Man märker ett stort intresse för Mimers Hus. Majoriteten är från Kungälv men även från Göteborg, Stenungsund, Tjörn, Ale och Lilla Edet, säger Kenneth Lind, studie-och yrkesvägledare på gymnasiet.

Vanliga frågor var vart programmen leder till, möjligheter efter gymnasiet och så frågor om scheman.

– Många vill veta hur skoldagarna är upplagda. Elever har mycket att göra på sin fritid, säger Kenneth Lind.

Att intresset för Mimers är stort tror han bland annat beror på att gymnasiet kan erbjuda alla nationella program, kompetent lärarkår och fin skolmiljö.

– Vi har ett bra rykte. Trots att det är en stor skola blir alla sedda, säger Kenneth Lind.

Populärt på Mimers är ekonomi-, samhälle-, teknik- och yrkesprogrammen men intresset ökar också för media och estet-programmen. Nytt för i år är NA-programmet med estetisk profil.

Nästan 100 ekonomielever

Daniella Irdenstam går sista året på barn- och fritidsprogrammet och tycker att mässan är ett bra sätt för högstadieelever att få information om olika gymnasieutbildningar. Hon har fått många frågor om programmet hon går på Gymnasiedagarna.

– Det är en väldigt rolig utbildning. Man får en yrkestitel och kan arbeta som personlig assistent och barnskötare. Det är enkelt att läsa vidare till förskolelärare och specialpedagog, säger hon.

Denis Poirier är lärare på på Mimers populära ekonomiprogram med nästan 100 elever i tre parallella klasser. – Vi har bland de bästa eleverna och vi har ofta varit med på SM för ”Bästa UF-företaget, säger han.

Wilma Mannila och Stella Hallberg Juhlin från Stenungsund som vill bli mäklare, hade många frågor om ekonomiprogrammet.

– Vi har hört från folk som gått där att det är ett bra gymnasium, säger de.

Ljus framtid

Kenneth Engdahl, lärare på fordonsprogrammet, hoppas att fler söker till yrkesprogrammen. Framtiden är mycket ljus med en arbetsmarknaden skriker efter folk.

– Bristen på personal i fordonsbranschen är enorm. Företagen får inte tag i folk. Det behövs 50 000 fordonsförare de närmaste fem åren, säger han.

Den 18 november mellan klockan 10 och 14 har Mimers Hus gymnasium öppet hus, en ypperligt tillfälle att få inblick i skolan på plats med både elever och lärare.

– Elever och föräldrar är välkomna att besöka oss och uppleva en skoldag, säger Kenneth Lind.

Charlotte Gad

Relaterade artiklar
Fler artiklar