Stenkastning mot poliser och brandmän

Personal från både räddningstjänst och polis utsattes under natten mot onsdag för stenkastning vid Nordmannatorget.

Vid 22.30 på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till Nordmannatorget i Komarken då ett automatlarm gått i Nordmarkens fritidsgårds lokaler. Det hade brunnit i en ytterdörr och en del rök hade spridit sig i lokalen så räddningstjänsten vädrade ut innan man lämnade torget.

Knappt två timmar senare kommer ett nytt larm från Nordmannatorget. När räddningstjänsten anländer för att släcka ytterligare en anlagd brand, får de stenar kastade mot sig. Polis kallas till platsen när klockan är 00.20.

– Även min personal får då stenar kastade mot sig. Dessbättre kommer ingen till fysisk skada men det är väldigt tråkigt när man gör på det här viset, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Ingen av gärningsmännen kunde gripas på platsen och Christer Fuxborg har inga uppgifter om ålder på stenkastarna eller hur många de var. Inte heller vad motivet kan ha varit.

– Antingen är det frustration som ska ut eller så har man tagit efter det som har hänt i Uddevalla. Tyvärr är det ofta så att en gnista på ett ställe får spridning, säger han.

Karin Henriksson

karin.henriksson@kungalvsposten.se