Sophie Borg flyttar in i polishuset

Kungälv fick finbesök på torsdagsförmiddagen när SVT:s nya komedisatsning började spelas in i polishusets lokaler.

Glöm Saga Norén, Annika Bengtzon, Maria Wern och Eva Thörnblad, för nästa år gör Sophie Borg, den senaste i raden av svenska polishjältinnor, entré i SVT. Inspelningarna av den nya krimkomedin Sophie Borg: Mannen som pratade engelska startade i början av oktober och på torsdagsförmiddagen kom inspelningsteamet för första gången till Kungälv och polishuset.

– Vi behövde ett polishus och Kungälv ligger bra till rent geografiskt och så passade interiörerna bra. Som Kungälvsbo kommer man säkert att känna igen sig både inifrån polishuset och kanske i en del utomhusscener, säger Jenny Grewdahl, projektledare på SVT.

Inspelningarna i polishuset fortsätter fram till slutet av november och den som har ögonen med sig kan få en glimt av skådespelarna Tomas von Brömssen, Lisa Henni (Snabba Cash I & II, och Tillbaka till Bromma), Adam Godley (Suits och Breaking Bad) och Stina Rautelin. 

Handlingen utspelar sig i den fiktiva staden Norrbacka och rollen som polisen Sophie Borg spelas av Lisa Henni. Sophie är en ensamvargen som lider av bristande självinsikt och litar inte på någon. Dessutom har hon svar på allt och tvekar inte att gå emot en överordnads direkta order om hon anser att situationen kräver det.

Ett makabert mord med religiösa förtecken i Norrbacka ger Sophie chans till upprättelse. Mannen som mördats har under märkliga omständigheter besökt orten och från hans hemby St Ives skickas polismannen Tom Brown, spelad av Tony award-nominerade Adam Godley, till Norrbacka för att hjälpa till i utredningen. Tom Brown har i likhet med Sophie Borg för längesedan förbrukat sina chefers tålamod och nu behöver de samarbeta för att lösa fallet.

Serien som ska sändas i åtta halvtimmesavsnitt vintern 2017 är en samproduktion mellan Film i Väst, SVT och produktionsbolaget FLX. 

 Anna Hedlund

redaktion@kungalvsposten.se