Snopet poängtapp för Stenungsunds HK

När det återstod två sekunder kvitterade hemmalaget. Men det oavgjorda resultatet, 20–20 (12–12), är ändå ett fall framåt för Stenungsunds HK efter höstförlusten hemma mot Särökomterna.

Söndagens kamp mellan Särökometerna och Stenungsunds HK i div 3 västsvenska västra i Särö idrotthall blev en jämn historia. Lagen följdes åt under en stor del av matchen och i slutsekunderna blev det stor dramatik.

Med endast två sekunder fram till slutsignalen kvitterade Särökometerna. Snopet förstås för SHK, som vid en seger haft bättre häng på de andra topplaget i serien.

Stenungsund har nu två poäng upp till serieledande IK Nord. SHK har dock en match mindre spelad och parkerar på kvalplatsen till division 2.

Det oavgjorda resultatet i söndagens match i norra Halland kan trots allt ses som ett fall framåt för SHK. När de båda lagen möttes i november, i Stenungsund, vann Särökometerna med 26-21.

I och med det oavgjorda resultatet behåller Stenungsund avståndet till Särökometerna. Lagen har nu 21 poäng vardera fast SHK har den bästa målskillnaden.

De dominerade spelarna i Stenungsund var de tre fyramålsskyttarna Anders Blomquist, Linus Olausson och Anton Bodin.

DAG FRANSSON

sporten@lokaltidningensto.se

Handboll

Division 3 västsvenska herr

Särökometerna–Stenungsunds HK 20–20 (12–12)