Skruvar ytterligare på hållbarhetstänket

I januari skrev byggjätten JM under Samhällskontraktet 2020, den 26 februari gör Arvid Nilssons vd Annika Folkesson detsamma. – Arvid Nilsson AB har länge jobbat med att ta samhällsansvar, men att jobba med kommunen är ett nytt steg, säger hon.

Arvid Nilsson AB flyttade sitt huvudkontor till Kungälv 2012 och Annika Folkesson tillträdde som vd samma år. Bland det första hon gjorde var att börja rota i företagsarkivet. 

– Det fanns nog de som undrade vad den nya vd:n egentligen sysslade med, säger Annika Folkesson och skrattar.

Hade historia

Men i arkivet fann hon precis vad hon sökte: företagets historia och själ.

Arvid Nilsson AB firade 100-årsjubileum förra året. Redan 1953 bestämde sig grundaren Arvid Nilsson för att ta ett aktivt samhällsansvar. Med kapital från företaget startades en stiftelse i syfte att stödja kampen mot cancer och hjärtsjukdomar.

– Vi, liksom de flesta större företag idag, arbetar med CSR, Corporate Social Responsibility, och har upprättade planer för långsiktig hållbarhet. När man börjar arbeta med CSR i ett bolag börjar man se företaget med nya ögon. Varför finns det här företaget egentligen? frågar man sig. Jag anser att om man inte kan sin historia vet man heller inte vart man ska.

Samhällsansvar

Begreppet CSR handlar om att företag ska ta ansvar för hur de påverkar samhället ur ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Sedan 1953 har firman bytt ägare men Annika Folkesson ser det som en självklarhet att fortsätta i Arvids fotspår. Insamlingen ”Screw Cancer” initierades 2016. I lagerlokalen i Rollsbo arbetar även personal från Samhall med att förpacka varor.

Att ta samhällsansvar och att arbeta med hållbarhetsfrågor kan ses som positivt för ett företags framtoning som modernt och framåtskridande. Men Annika Folkesson betonar att arbetet framför allt handlar om framtiden, de generationer som kommer efter oss.

– Det gynnar våra barn och ungdomar, säger hon.

För Josefin Nordlöw, digital marknadsansvarig, är det viktigt att hållbarhetsarbetet inte är något man gör vid sidan av, bara för att man måste.

– Det sker på flera plan samtidigt och ska genomsyra hela organisationen, vilket det gör här, säger hon.

Enligt Annika Folkesson är attityd och inställning avgörande för att företag och organisationer ska lyckas i sitt hållbarhetsarbete. Hon behövde inte fundera många minuter när Kungälvs kommun kom med förfrågan. I februari signeras Samhällskontraktet 2020, helt i linje med vad företaget Arvid Nilsson står för menar vd.

– Det nya för oss är att jobba med kommunen i de här frågorna. Vi hoppas kunna lära av och inspirera varandra.

Är målen realistiska?

– Det är inte jag person att svara på. Men de är definitivt nödvändiga. Vi måste alla hjälpas åt att motverka utanförskapet, vi har inte råd att låta bli.

Enligt Johan Sjöholm, kommunens utvecklingsledare vid folkhälsan, har samverkan inom samhällskontraktet bland annat resulterat i trygghetsvärdar vid Sandbackaskolan som sponsras av Länsförsäkringar.

– Även bostadsbolagen, inte minst Kungälvsbostäder, gör mycket i dialog med oss på kommunen, säger han.

Byggföretaget JM, som anslöt till kontraktet i januari, kommer att arbeta tillsammans med Bygg- och anläggningsprogrammet på Mimers hus och bland annat erbjuda praktik i sina byggprojekt i Kungälv. Regionchef Martin Svahn poängterar att man inte gör detta bara för att stödja arbetet mot utanförskap, utan också ser goda möjligheten att påverka framtida rekryteringar för företaget.

GIttan Öhman

gittan.ohman@otv.se

Samhällskontraktet 2020

I juni 2016 skrev över 70 representanter för kommun, näringsliv, primärvård och föreningar på Samhällskontraktet 2020, ett samarbete för att bryta utanförskapet i Kungälv. Idag finns totalt 65 kontrakt med olika instanser. Kontraktets mål är att innan år 2020 minska utanförskapet med 20 procent i hela Kungälvs kommun och halvera det i de mest utsatta områdena. Alla vuxna nyanlända ska efter två års etableringstid ha sysselsättning i form av arbete eller utbildning.