Skräckfylld natt för campande par

Ett danskt par fick en skräckfylld natt när de campade vid Ingetorpssjön. Sent på torsdagsnatten parkerade bilar intill dem och personer skrek dödshot när de låg i sitt tält.

Det campande paret från Danmark, som är 35-årsåldern, hade parkerat sin bil och slagit upp tältet intill Ingetorpssjön på onsdagskvällen. De gick sedan och lade sig i tältet för att sova. Vid klockan ett hörde de inifrån sitt tält att två bilar körde in och parkerade. De spelade hög musik och flera personer klev ur fordonen. 

– Sedan hör de flera kraschande ljud och någon skriker: ”vill ni dö era danskar” på engelska, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare hos polisen i Kungälv.

Kvinnan och mannen tog då beslutet att fly och sprang mot ett bostadsområde för att söka hjälp.

– De trodde att de som kom dit ville döda dem. Kvinnan säger också att kunde höra att hur folk följde efter dem när de sprang därifrån för att få hjälp, säger Berntsson.

Först kom de till en villa där ingen förstod vad de sa när de skulle förklara det på danska. Tillslut fick de hjälp vid ett intilliggande hus och en polispatrull kom till dem för att ta upp en anmälan.

– Vi utreder det som olaga hot och skadegörelse eftersom de fått skador på sin bil. Bland annat har någon ryckt av registreringsskylten och slängt in den i skogen.

Enligt polisen ska ingen vetat om att paret skulle tälta vid Ingetorpssjön. Under torsdagen ska de ta kontakt med paret för att se om det går att få ytterligare uppgifter om eventuella gärningsmän.

– Det måste varit en riktigt hemsk upplevelse för de upplevde hotet som riktigt och att någon ville dödad dem, säger Lars Bengtsson.

Björn Alm