Kungälvs sjukhus ser över händelsen i måndags då en kvinna rymde från sjukhuset. Bild: Arkivfoto

Sjukhuset agerar efter att en patient rymt

En kvinna hoppade i måndags ut från andra våningen på sjukhuset i Kungälv. Efter händelsen ser sjukhuset nu över sina rutiner.

– Man kan inte tala om några brister i rutinerna än. Men det finns anledning att se över vad man kan göra för att det inte ska hända igen, säger Hamid Abiri som är chefsöverläkare på psykiatriska kliniken.

Det var i måndags som en kvinna som själv skrivit in sig på psykiatriska kliniken vid Kungälvs sjukhus krossade ett fönster på andra våningen och lämnade sjukhuset. På en parkering i närheten stal hon en bil som hon sedan parkerade på E6:an vid Kode.

Läs mer: Kvinna hoppade ut från fönstret på sjukhusets andra våning – stal bil

Kvinnan tog sig sedan vidare till ett bostadsområde och skrämde boende genom att skrika och krossa fönsterrutor på två villor innan hon kunde återföras till sjukhuset.

Läs mer: ”Väldigt traumatiskt – barnen blev jätterädda”

Kvinnan fick inga allvarliga skador efter händelsen och vårdas nu på sjukhuset igen.

– Hon är kvar och är nu under tvångspsykatrisk vård. Så nu är situationen betydligt mer i ordning, säger Hamid Abiri som är chefsöverläkare på psykiatriska kliniken vid Kungälv sjukhus.

Vid tidpunkten som kvinnan rymde från avdelningen hade hon själv skrivit in sig och sjukhuset hade inte haft någon tidigare kontakt med patienten. Det tror Abiri också kan vara en av orsakerna till att situationen uppstod.

– Hennes symptom visade sig vara allvarligare än vi först trodde. Våra avdelningar är låsta men vi har inte okrossbara fönster.

Sjukhuset är ännu inte klara med analysen av händelsen men säger att det finns anledning att se över det som hänt närmare.

– Man kan inte prata om att det finns brister i rutinerna ännu, men det är något vi behöver kolla på. Vi kan aldrig ge garantier för alla eventualiteter. Men det här är något som inte händer ofta och vi behöver definitivt kolla på vad vi kan göra så att det inte händer igen, säger Hamid Abiri.

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar