Restaurangjätte till Kongahälla

Restaurangkedjan O’Learys öppnar en 1 300 kvadratmeter stor restaurang med minigolf och bowling i Kongahälla köpcentrum.

– Det är väldigt roligt med tanke på att Kongahälla inte bara ska vara ett köpcentrum för butiker, utan en kärna i staden med service och underhållning också, säger Charles Larsson, marknadschef på Adapta som hur ut lokalerna i Kongahälla Shopping.

O‘Learys kommer att ligga mitt emot Kungälvs nya resecentrum och finnas på två plan med restaurangdelen på entréplan och ett eventcenter på övre plan. I eventcentret kommer det finnas shuffleboard, minigolf och bowlingbanor.

– Det är O’Learys koncept. Jag tror minigolfen är någon slags digital golf, men jag är inte helt säker. Bowlingen kommer ha sex banor, tror jag, säger Charles Larsson.

O’Learys är den första restaurangen som är klar för Kongahälla Shopping men arbetet pågår just nu med att få in fler restauranger, både stora kedjor och mindre namn. Totalt kommer det finnas runt tio caféer och restauranger i hela anläggningen.

– När det gäller restaurangsidan har vi haft otroligt många som velat etablera sig här, fem gånger fler än vi kan ta in. Vi har medvetet valt att vänta med den biten eftersom vi ville ha in de större klädkedjorna först, säger Charles Larsson.

I ett pressmeddelande uttalar sig Adaptas uthyrningschef Håkan Olsson om restaurangkedjans etablering.

”Det medvetna och noggranna arbetet med att skapa specifika, tydliga och väl avvägda kluster inom olika segment blir en styrka för Kongahälla shopping som vi vet att besökare både efterfrågar och uppskattar. Att kunna meddela att O‘Learys kommer till oss är glädjande”.

Det är något som Charles Larsson håller med om.

– Kongahälla Shopping ska vara en kombo av att äta och umgås. Det ska vara attraktivt för många och en bra komposition. Vi har stor efterfrågan på det mesta, säger han.

Öppningen av O’Learys beräknas till mars 2019.

Frida Ekborg