Räkna med viss röra när Marstrandsvägen stängs av på fredag kväll.

Räkna med trafikröra på fredag

Fredag 20.00 till lördag 06.00 är det Rollsbomotet som gäller för alla bilister som kör E6 söderifrån och ska till olika delar i kommunen. Räkna med att det kan bli rörigt när Trafikverket lägger om trafik.

Kommunens projektledare Agne Mårtensson säger så här om nattarbetet som väntar under natten till lördag.

– Det som sker är att sträckan mellan Uddevallavägen och Kungälvsmotet stängs av när Trafikverket lägger om all trafik från Göteborg till de nybyggda ramperna. I samband med detta flyttas trafiken över från den södra sidan av Marstrandsvägen till den norra.

Vilket råd vill du ge bilister som kör hem från Göteborg fredag kväll?

– För alla som kommer söderifrån är det Rollsbomotet som gäller, oavsett var i kommunen man bor. Kommer man norrifrån och ska till Kungälv centrum eller Romelanda måste man också köra av vid Rollsbomotet eftersom det är avstängt från västra sidan av E6 fram till sjukhuskrysset.

Kommer man norrifrån och ska ut mot Ytterbyhållet till går det däremot att köra av vid Kungälvsmotet, enligt Agne Mårtensson.

Trafikvakter ska finnas på plats och leda trafiken från och med 20.00 fredag kväll.

– Från och med lördag morgon gäller att trafik från Romelanda och Kareby måste åka Uddevallavägen och Kongahällagatan för att komma till Vita fläcken. Ska man västerut till Ytterby kommer det inte gå att köra ut från Vita fläcken på Marstrandsvägen. Istället får man köra via Kongahällagatan och Uddevallavägen. Det här ska gälla fram till mitten av november, säger Agne Mårtensson.

Enligt Västtrafiks presschef Mette Ramquist kommer busstrafiken inte att påverkas av avstängningen.

– Det ska funka som vanligt även om bussarna kör en lite annan väg, säger hon.

Katarina Berg

0303-20 68 28

Fakta

Avstängningen

Från 20.00 fredag 6 oktober till 06.00 7 oktober. Gäller Marstrandsvägen sträckan mellan Uddevallavägen och Kungälvsmotet, påfart E6 söderut. Busstrafiken ska inte påverkas. Gäller 8 Ronden, Grön Express, 37, Marstrand Express, Linje 1,310, 311, 320 och 921.

Källa: Kungälvs kommun och Västtrafik

Relaterade artiklar
Fler artiklar