Arkivfoton

Räkna med försenade bussar i rusningstrafik

Åker du buss? Räkna med förseningar i rusningstrafiken de närmaste fyra veckorna.

Anledningen är trafikomläggningen på Marstrandsvägen, i samband med att vägen ska breddas på sträckan mellan infarten till Ica Maxi fram till lasarettkrysset. Fram till 11 september råder begränsad framkomlighet med endast ett körfält i vardera riktning.

– Det här gör att det kan uppstå förseningar, framförallt under rusningstrafik, säger Jesper Wiberg, pressinformatör på Västtrafik.

Läs mer: Trafikstockning väntar i centrum

Ersättning gäller

Han betonar att Västtrafiks förseningsersättning då gäller precis som vanligt. Enligt denna ska resenärer som blir mer än 20 minuter försenade få kompensation i form av värdecheck, värdekod eller pengar insatta på bankkonto. Senast 60 dagar efter att händelsen inträffat ska en ansökan om ersättning ha skickats in.

Natten till i onsdags stängdes trafiken helt av på sträckan, från 20.00 på tisdagskvällen till 06.00 på onsdagsmorgonen. Det förekommer uppgifter om att viss förvirring ska ha uppstått på tisdagskvällen hos en del busschaufförer som inte verkar ha fått information om avstängningen, men det tillbakavisar Jesper Wiberg.

– Grön Express och linje 1 körde en annan väg via Rollsbomotet. Samtliga hållplatser på linjerna trafikerades som vanligt, säger han och konstaterar att förarna alltid ska ha den information som krävs för att köra sina turer.

– Västtrafik har ett nära samarbete med Trafikverket, kommunerna och våra trafikföretag när det gäller planerade vägarbeten, säger Jesper Wiberg.

Inställd hållplats

Förutom förseningar under den närmaste månaden får många Komarkenbor hålla ut fram till lördag 30 september 16.00. Fram till dess fortsätter vägarbetet mellan Kongahällagatan och Vikingatorget, vilket innebär att busstrafiken är inställd i båda riktningarna. Linje 1 fortsätter att vara uppdelad i två delar. Del ett kör från Bohus centrum till Kungälvs busstation, därefter till Mimers, Vikingatorget till Ytterby vägskäl. Del två kör från Kungälvs busstation till Mimers, därefter till Rollsbovägen och ordinarie väg till Ytterby station.

Katarina Berg

0303-20 68 28

Relaterade artiklar
Fler artiklar