PROkulelebandet underhåller

Hermansby PRO Nattens dimmor har satt sig hårt så det är åter en torsdagsmorgon med vinter på bilrutor som solen ännu inte nått. Skrapa, skrapa, skrapa och så iväg. En halvtimmes bilresa och vi är framme vid Inlandsgården i Kärna för att idag bl.a. få lyssna på PROkulelebandet. Bengt Eklund hälsar dessa och oss varmt välkomna varefter tio musikanter i matchande rutiga skjortor och med de små stränginstrumenten i famn organiserar sig på scenen.

Vi får höra att de kommer ifrån Ale och att bandet startades efter att de börjat en studiecirkel i ukelelehantering. Inledningsvis spelar de en melodi som vi känner som ”Singing aj, aj jeepe jepe aj” och där sjunger vi förståss med i refrängen. Fortsättningsvis blir det många kända melodier, av välkända kompositörer, som spelas upp för oss.

Owe Thörnqvist många kända låtar blir det ett medley av och Evert Taubes ”Pepita dansar” spelas med bravur. Vikingarnas specialnummer ”Leende guldbruna ögon” fanns också på repertoaren liksom Cacka Israelssons ”Gamle Svarten”. En travestering av ”En sockerbagare här bor i staden” lät bra med sång och med de små instrumenten.

Bandet spelar också några kända låtar från Den amerikanska sångboken och vi får höra att den kände Irving Berlin av judisk börd var kommen från Ryssland och var då han dog över 100 år.

I slutet av framträdandet spelade de, som kommer från andra sidan, den melodin som så att säga förenar oss: ”Down by the riverside” för att så sluta med den vi lärde från start: ”Singing aj, aj”.

Bengt tackar musikanterna och bjuder dessa som de första att träda in till de dukade bordet i köket och efter dem gångar vi närvarande 65 medlemmar i god ordning efter.

Resekommitterade presenterade två dagars resa i Norge i sommar och lät listan gå runt för påskrivning.

Marianne säljer lotter, både PRO s skraplotter och våra föreningslotter och efter dragning på de senare tackar Bengt för en bra Trivselträff och önskar oss alla välkomna tillbaka om en vecka.

Träffen avslutas som brukligt med internationell seniordans.

Gerhard Andersson