Polisstationen i Kungälv figurerar i SVT-serien Fallet där Tomas von Brömssen spelar polischef Klas Wall. Arkivfoto

Premiär för von Brömssen i Kungälvs polisstation

Tomas von Brömssen är aktuell som polischef Klas Wall i SVT:s dramakomedi Fallet som har premiär på långfredagen. Delar av tv-serien är inspelad i Kungälv.

Hur skulle du beskriva Klas Wall?

– Klas Wall är polischef på den lokala polisstationen i Norrbacka. Han är fåfäng, har Henning Mankell som idol och han blir lite upplivad, skulle man kunna säga, av den mordgåta han plötsligt ska lösa. Det blir lite knäppt att vara för glad när det handlar om mord.

Hur gifter sig humor med mordhistoria?

– Åh, det var därför jag ville vara med! Det blir som ett forskningsprojekt, hur mycket komik kan man pressa in i en thriller liksom? Det är en svår balansgång men jag tror verkligen att det blir bra.

Hur var det att spela mot Hollywoodskådespelaren Adam Godley (Homeland, Suits med mera)?

– Underbart! Han är underbar. Han är så jädra fin så att man liksom vill ha honom i knät hela tiden. Han är varm, ödmjuk och generös och när han öppnar munnen vill man bara att han ska prata mer. Du vet, den där brittiska accenten…

Läs mer: Sophie Borg flyttar in i polishuset

Delar av Fallet är inspelat i Kungälv, har du själv någon anknytning till orten?

– Ja precis, polisstationen i Kungälv gestaltar vår polisstation i serien. Sedan spelades delar av serien in på andra platser i Kungälv men dem var jag inte delaktig i så jag är lite osäker på var det var. Jag har inte så mycket anknytning till Kungälv mer än att jag stannar och hälsar på släktingar någon gång och att jag ibland svänger in för en lunch.

Känslor inför premiären ikväll?

– Det är som vanligt – jag har ingen aning om hur det kommer att tas emot. Det är liksom bara att hoppa i det kalla vattnet! Men vi har gjort så så bra vi kunnat, det har vi verkligen så jag hoppas naturligtvis att det blir bra.

Jessica Roos Rahmquist

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar