Polisen efterlyser kvinna som kan ha sett biljakten

På söndagskvällen var Ulvegärde centrum för en polisinsats som innehöll en biljakt i hög hastighet från Bäckebol på Hisingen. Nu söker polisen kontakt med en kvinna som de pratade med under kvällen i anslutning till att bilföraren greps.

På måndagen la polisen i Kungälv/Ale ut ett meddelande på Facebook där de sökte kontakt med en kvinna som de pratat med på söndagskvällen i samband med att de gripit en vårdslös bilförare i Ulvegärde.

Läs mer: Biljakt slutade i Ulvegärde

I inlägget skriver polisen att de ”vill komma i kontakt med den kvinna som i anslutning till lekplatsen på Nunnegårdsgatan pratade med en polispatrull som till fots jagade den vårdslösa bilföraren av en svart Jaguar under söndag 28/6.”

Då hade polisen jagat bilisten från Ikea i Bäckebol ända till Ulvegärde i Kungälv där den vårdslösa färden tog slut på en återvändsgata.

– Han kör i mycket hög hastighet på E6 norrut och därefter kör han in i ett bostadsområde och stannar på Ulveskogsgatan, och där grips han när han försöker fly till fots, sa Mahlin Engstrand, på Kungälvspolisen om händelsen på måndagsmorgonen.

Föraren, en man i 30-årsåldern och hemmahörande i Stockholmstrakten, kunde gripas av polis. Nu vill polisen komma i kontakt med en kvinna som de pratade med under kvällen. Kvinnan uppmanas höra av sig till 114 14.

Karina Hansson

karina.hansson@kungalvsposten.se