Polischefen: ”Fruktans­värt allvarligt”

Polisen attackerades med knallskott i Komarken under söndagskvällen. ”Fruktansvärt allvarligt”, säger polischefen Teodor Smedius.


Polis besköts med knallskott i Komarken vid 22-tiden på söndagskvällen. Knallskotten kastades mot två polisbilar när de körde på Kongahällagatan.

Polisen hade larmats till platsen efter ett ungdomsgäng hade skjutit raketer och smällt smällare. Cirka 20 maskerade ungdomar i 15-20-årsåldern observerades på platsen. En stor polisinsats startade och även en polishelikopter tillkallades men ingen kunde gripas. Däremot ska polisen tagit flera så kallade balaklavor i beslag. En anmälan upprättades om våldsamt upplopp.

För en dryg vecka sedan inträffade en liknande händelse när maskerade ungdomar kastade sten mot polis och väktare.

Läs mer: Maskerade ungdomar kastade sten mot väktare och polis

Polischefen Teodor Smedius betecknar det inträffade som ”fruktansvärt allvarligt.”

– Att några odemokratiska individer tar sig sådana friheter. Man är missnöjd med mina uttalanden, så det är väldigt tydligt varför man ger sig på polisen nu, säger Teodor Smedius som bara ser en väg framåt – samverkan och dialog.

– Jag har en bra dialog med kommunen och vi kommer att fortsätta att öppet och ärligt berätta om hur vi ser på problematiken.

Adopterat beteende

Nu måste alla goda krafter samverka, konstaterar Teodor Smedius.

– Komarken är ett fantastiskt bostadsområde utan de allvarliga problem som man kan se i andra förorter. Därför är det bara hemskt att de här ungdomarna försöker ”adoptera” ett beteende från andra ställen, anser han.

Linus Annlöv

Katarina Berg

Linus Annlöv

redaktion@kungalvsposten.se