Pirate Rock hörs ända till Göteborg

Kungälvsstationen Pirate Rock utökar med ytterligare en frekvens och tar över Göteborgsområdet på 90,7.

– Göteborgarna förtjänar verkligen en riktig rockstation, säger programledaren Antonina Kobylinski Kihlgren.

Alldeles före jul fick Pirate Rock klartecken att de kunde ta över frekvensen 90,7 och därmed sända direkt även i Göteborgsområdet.

– Det här har varit mitt ”mission” ända sedan Bandit lade ner och P3 Rock försvann, så för mig är det en milstolpe, att kunna ge göteborgarna en riktig rockstation. Jag är så jävla glad, jublar Antonina Kobylinski Kihlgren.

Responsen har inte låtit vänta på sig.

– Jättemånga har hört av sig och vi har fått enormt positiv respons. En del vill att vi ska komma dit och göra radio, men vi stannar kvar i studion i Rollsbo.

På frekvensen 95,4 har lyssnarna i Kungälv och Ale kunnat njuta av hård och mjuk, långsam och snabb rock varvat med prat sedan 2013, då Antonina Kobylinski Kihlgren startade stationen tillsammans med sin pappa Stefan Kobylinski och Jimmy Geft. Frekvensen finns förstås kvar och det går också att lyssna på Pirate Rock via nätet, närsomhelst och oavsett var man bor.

Pirate Rocks framgångar beror till stor del på blandningen av musik tror Antonina.

– Vi spelar bara rock, från Slipknot till Bon Jovi och allt däremellan. Men det får inte bli enformigt.

Lyssnarundersökningar visar att radiostationens starkaste målgrupp är folk mellan 18 och 55 år.

Av de cirka 13 personer som är engagerade i lokalradiostationen är två heltidsanställda, övriga har andra jobb vid sidan av sina radiouppdrag.

Att sända på ytterligare en frekvens innebär att stationen vidgar både sin lyssnarskara och sin annonsmarknad. Pirats Rock blir den enda rockstationen i Göteborgsområdet.

– Det känns jättekul och spännande. Mer rock åt Göteborgarna!

Gittan Öhman

redaktion@kungalvsposten.se