Ann-Cathrine Tibblin med barnbarnen Emma och Alicia Foss. Ann-Cathrine bor i Olseröd och och Emma och Alicia i Ulvegärde. Foto: Johan Tibblin

På plats och firar Victorias 40-årsdag

Idag fyller Kronprinsessan Victoria 40 år och det firas hela dagen. Ann-Cathrine Tibblin från Olseröd och hennes familj är på plats i Stockholm.

Ann-Cathrine Tibblin är på plats i Stockholm tillsammans med sin sonen Johan Tibblin och hans två döttrar Emma Foss, 13 år och Alicia Foss, 10 år. Under förmiddagen har det varit Tacksägelsegudstjänst i Slottskyrkan och därefter har det varit mottagningen på Logården. Ann-Cathrine och hennes sällskap var på plats vid Kungliga slottet där de kungliga visade upp sig innan födelsedagsbarnet med familj åkte i kortege.

– Vi hade jättebra platser, vi hade inte kunnat komma närmare utan stod längst fram vid staketet och vinkade, sjöng och hurrade. Kungafamiljen var glada och vinkade, det var väldigt roligt att se dem. Victoria är alltid glad och pigg och bjuder på sig själv, säger Ann-Cathrine Tibblin.

Hon tycker att kungafamiljen är bra för Sverige men det var ren slump att resan till Stockholm sammanföll med kronprinsessans födelsedag.

– När vi fick höra att det skulle vara firande i Stockholm så tänkte vi att vi passar på att gå och titta, säger Ann-Cathrine som deltagit i Victorias firande förr om åren också.

– Vi har varit några år på firandet på Borgholm, vi hade bekantas bekanta som var med och startade Victoriadagen. Men det var när tösabiten var liten, sådär tio år. Då var det lite enklare än vad det var i dag och vi satt så vi såg lilla prinsessan Madeleine springa omkring. Det var på den tiden Silvias mamma levde och var med, säger hon.

Dessutom har hon sett kronprinsessan Victoria i samband med ett nationdagsfirande i Kungälv för många år sedan. Då lämnade ett barnbarn över en blomma till Sveriges blivande drottning. Kronprinsessan är Ann-Cathrines personliga favorit i kungafamiljen.

– Hon är väldigt social och bra. Jag tycker att det är hon som toppar över lag. Carl-Philip träffade vi en gång på Marstrand men han verkar lite blyg. Victoria är mänsklig och vill gärna prata med folk, säger hon.

Emma Hellström

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar