Ovationer för Tång&Co;

Vilken stjärnhimmel vi hade i natt och månen lyste över älven på väg med halv skära för att bli full igen. Innan dagen bräckte hade det blivit frost ute så dagen började kall. Några vitsippor trotsade kylan och lyste lite i backarna. Vi får hoppas att det efter denna veckan, det blir varmare igen.

Så möttes vi igen på Kvarnkullen för att få lyssna till Tång & Co  både som underhållare och lite senare som dansband. Idag blev vi ganska många igen, runt 70 personer.

Berndt hälsade som vanligt alla varmt välkomna men lämnade sedan över ordet till Margaretha Jonsson som redogjorde lite om KPR:s arbete. I KPR ingår både politiker och pensionärsföreningar. De träffas 4 ggr/år och de avhandlar både äldrefrågor och byggnationer. Frågor som bl.a. kommit upp är Gårdsrådens bevarande, Kvarnkullens framtid och vad som händer med Träffpunkten på Rexegården.

Vi tackade Margaretha och nu var det dags för Tång & Co att ta över och första stycket som vi fick lyssna till blev ”Carl Philips Vals” av Roland Cedermark, en härlig sommarvals.

Deras program bestod av melodier som vi kände sedan vår ungdom på 50-60-70-talet. Vem kommer inte ihåg Snoddas och ”Flottarkärlek”. En annan sång som blev en stor hit kom nu ”From a Jack to a King” skriven av Ned Millers. 

Det blev flera välbekanta melodier, såsom Beatles ”Till there was you” och Paul Ankas ”I love you baby”. Vilka minne dessa melodier väcker.

Vi bjöds även på svenska välkända sånger som det var lätt att sjunga med  i som ”Leende guldbruna ögon” och en sång ur Kalle på spången med Edvard Persson ”Jag har bott vid en landsväg”.

Dom glömde inte heller Elvis Presley och Cliff Rickard för nu kom ”Good luck charm” och ”Traveling light”.

Det blev svenskt igen, nämligen ”Ålefiskarns vals” och ”Det var på Capri vi mötte varandra.

 Det var ett härligt och varierat program som Tång & Co bjöd oss på och sista låten blev en välkänd svensktoppsmelodi ”Natten har tusen ögon”.

Det blev välförtjänta applåder och Berndt bad om en melodi till och det blev ”Kycklingpolka”.

Vi gav dessa herrar stående ovationer med varma applåder som tack.

Berndt tog till orda och berättade att vi nu har en ny resa att anmäla oss till. En tre-dagarsresa till Västergötland den 27-29 maj. Tag kontakt med Maritha om ni vill åka med.

Tillsammans med Tång & Co drack vi nu kaffe och pratade en stund innan det var dags för herrarna att ställa sig på scenen igen och spela upp till dansmusik.

Nästan 90 personer kom till dansen, jätteroligt.

Lisbeth Samuelsson