Kungälv Renegade skaterz uppvaktade kommunen om en ny skejtpark redan förra sommaren. Nu gör det ett nytt försök. Arkivfoto: Karl Ekdahl.

Omstart för planer på skejtpark

Föreningen Kungälv Renegade Stylerz förlorade skejtparken vid Oasen och fick en provisorisk vid Skarpe Nords parkering. Det är snart två år sedan.

Kungälvs kommun säger sig vara positiva till föreningens planer på en ny skejtpark, men processen går sakta. I föreningen har dock inte arbete stått stilla. Sedan ett år är föreningen medlem i svenska skateboardförbundet och har med hjälp av en expert på skejtparker tagit fram färdiga ritningar över hur man vill att den cirka 2 000 kvadratmeter stora skejtparken ska se ut.

– Vi har gjort ett genuint idéprogram, en budget och vi har presenterat ett område väster om ute-simbadet

badet där den skulle kunna byggas. Det vore en perfekt plats, nära till kommunikationer och i ett område som ändå är tänkt att lyftas på olika sätt så att fler vill vistas där, säger föreningens ordförande Pär Svensson.

Bra för ungas hälsa

Förra sommaren var skejtföreningen en av de många aktörer i Kungälvs som skrev på Samhällskontraktet, ett avtal där 70 representanter för kommun, näringsliv, primärvård och föreningar jobbar tillsammans för att bryta utanförskapet i Kungälv.

– Politikerna har insett att vår verksamhet är värdefull även socialt, den är bra för både ungas hälsa och för integrationen. Vi hoppas på att ha en park klar nästa år, så nu behöver vi snart komma igång på riktigt, säger Pär Svensson.

Cecilia Örtendahl, programledare för utvecklandet av Kungälvs Stad, pratar om en omstart för skejtparksprojektet.

Ska hitta lämplig plats

Fram till för ett år sedan hade föreningen kontakt med kommunens trädgårdsmästare Ulf Eliasson som gick bort förra sommaren.

– Jag vet att Ulf var engagerad i att hitta en bra plats för skejtarna och nu får vi ta upp den tråden igen. Vi ska lyssna på föreningen, ta del av deras idéer och diskutera lämpliga platser. Området nere vid simbadet som de själva har föreslagit har flera fördelar, bland annat för att den ligger en bit från bebyggelse. Jag tänker att vi som kommun ska lyssna in deras behov, vi ska vara möjliggöraren, inte den som dikterar för föreningen hur en skejtpark ska se ut och var den ska ligga.

Anna Hedlund

anna.hedlund@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar