Nyårsfirande i PRO-gården

HERMANSBY PRO Nyårsafton 2018 var vi ett gôtt gäng PROare som samlats i PRO-gården i Kärna för att fira av 2018 och in 2019.

Redan kl. 19 00 var vi där för att gemensamt ställa i ordning för samkvämet. Lång-bord blev det med röda dukar med blommor, dekorationer och ljus. Musikanläggningen ställdes upp och Sven Gunnar fick ordning på allt elektriskt till denna och därefter kunde kvällens underhållare Tutta, Sven Gunnar och Gert. presenteras.

Traditionsenligt så framförde de många melodier med texter som nära nog enbart presenteras hos oss och inledde därför med ”Dansen på Glose bro”. Det blev också ”Arvet som vi fått” med flera innan det blev dags att för oss alla att ”bulla” upp med våra medhavda delikatesser. Här fanns många godsaker det mesta i form av skaldjur.

Det blev åter en stunds underhållning som denna gång började med ”Lycko Sidéns snoa” som följdes upp med bl.a. ”Glosebyvalsen”, ”Evert på Kalvö”, ”En gammal man” och ” Fritiof Andersson”.

Nu blev det dags för kaffe med – också här – medhavda delikatesser som byttes, bjöds runt kring bordet.

Efter allt det goda som vi ätit och druckit måste vi ha lite kroppsövningar – var det någon som sa – så det blev dags för ”Engelsk gränddans” och ”Trumpetenecko” också det allra nyaste lite övningar på ”Flossa”. Övningar för hela kroppen ända upp ifrån och ned.

Klockan närmade sig tolvslaget ”Champagnen” korkas upp och vi samlades utanför för att utbringa en skål för det nya året som vi önskar skall bli gott för oss alla, samtidigt som vi beskådade de fantastiska fyrverkerier som Kärnaborna bjöd oss på.

Efter ännu en trevlig sammankomst med goda vänner blev det ändå dags för hemfärd  på det nya året 2019.

Gerhard Andersson