Nyårsafton i PRO-gården

 Hermansby PRO

Mot kvällningen på årets sista dag, fick vi också i Kärnatrakten nära nog en tjock vit vägg mot frontrutan – vindrutetorkarna fick jobba hårt –  när vi körde mot PRO-gården, för att med de som vågade, kunde och ville avsluta året och fira in det nya i goda vänners lag.

I den röda stugans fönster lyste adventsstakarna välkomnande och vi begynte att ställa i ordning lokalen för aftonens aktiviteter. Bord med helgens vackra röda dukar pyntades med levande ljus och prydliga blommor. Klockan 20.00 inleddes aftonens verksamheter med att: Stig, Sven Gunnar, Tutta och Gert plockade fram sina instrument och inledde  med Tuff-Tuff tåget, denna följdes av några välkända låtar som vägledde oss fram till Ruben Nilssons fina dikt ”Trubaduren” som för första gången framfördes med sång av Tutta och Gert till Sven Gunnars dragspelskomp.

Det blev så dags för oss att ställa fram våra medhavda delikatesser och när Göran hade framfört sin välkända ”matsång” lät vi oss – under livligt samspråk väl smaka. Timmarna gick och efter en stund var det åter dags för våra underhållare att traktera instrumenten och framföra bl a Dan Anderssons vackra ”Omkring tiggaren från Luossa” som Gunde Johansson så fint har tonsatt och härefter blev det tid för lite kroppsövningar.

CD- skivor plockades fram och våra vana Seniordansare exekverade i Trumpetenecko och Engelsk gränddans samt Line danserna  Achy breaky heart och Elaine on line, innan det var dags att med porlande drycker och vackert ljusspel mot himlavalvet önska varandra och vår förening  ett gott nytt år!

Gerhard Andersson

Relaterade artiklar
Fler artiklar