Nu gäller det att tänka nytt och fira varje framgång!

Att vara småföretagare i denna tid är inte lätt. Det handlar mycket om att vara uthållig och inte ge upp. Att vara just det just nu, kommer att öka möjligheten att finnas kvar även i höst och framöver, tror jag.

Inte kunde jag väl tro att alla kunder (nästan) som bokat utbildning i Första hjälpen och HLR under våren och in i sommaren, skulle avboka sina beställda kurser inom loppet av bara några dagar! Det motsvarar två månadslöner för mig. Kunderna finns förhoppningsvis kvar, när allt detta är över och jag hoppas att vi återigen kan hjälpa dem med kurser.

Det tog en hel del tid att avboka, skicka bekräftelser och i vissa fall omboka (tack för det) utbildningar och andra åtaganden. Några enstaka kunder hittar mig trots allt för att de måste. Plötsligt, fick jag mycket tid! Verkligen mycket tid! Jag som arbetade minst 40 timmar per vecka bara för en tid sedan sen har nu oceaner av tid!

Tid att sortera i papper, uppdatera min hemsida och se över utbildningsmaterialet och mycket annat.

Det blir mycket tid framför datorn nu. Jag måste tänka på att ta pauser och hitta på annat. Det blir lite mer städning än tidigare och nu när solen skiner, pyssel i trädgården. Jag försöker att göra lite hemma-gympa och lite extra fokus på armar och rygg med tanke på att det är mycket skrivarbete nu.

Jag har fått mycket tid att lägga fokus på framtiden. Jag har alltid tyckt att det har varit en stor utmaning för mig själv att svara på och lägga anbud i upphandlingar. Jag har varit med i fem och vunnit i två upphandlingar. Även en soloföretagare med god kompetens kan komma i fråga när kommuner gör upphandlingar, det finns möjligheter!

Jag vet sedan förut att det gäller att vara noggrann och lägga ett bra bud. Det tar mycket tid men är värt det. Nu hade jag fått all tid jag behövde att vara just detta, noggrann. I detta fall gällde det upphandling i Vuxen-HLR, Barn-HLR och instruktörsutbildningar i Barn-HLR och Vuxen-HLR för en närliggande kommun.

I torsdags var det sista möjligheten att överpröva beslutet om tilldelning i upphandlingen. I fredags firade jag med bubbel och räkmacka att jag är ett av de fem företag som har fått ramavtal för detta stora uppdrag under två år framöver.  

Fira er framgång i stort och smått, särskilt i denna tid! 

Lullan Backman, Heartex Första Hjälpen AB