Under onsdagen satte man igång maskinen som tillverkar Baddarna. Sent på eftermiddagen var de första bakverken ute på bandet.
– Ja, vi håller på att provköra produktionen nu så att det verkligen lirar. Men vi har inte velat gå ut med det för tidigt, om det sen inte skulle bli av, säger Joanna Mossberg.
Men på torsdagsmorgonen kom bekräftelsen från produktionen som man väntat på. Maskinen fungerar som den ska. Det bli baddare och de börjar säljas på måndag den 6 juni.
– Det blir Baddarbaksförsäljning den 6 juni, i samband med kommunens nationaldagsfirande och 50-årsfirande. Och den här gången är det verkligen sista gången.
Det har ni ju sagt tidigare?
– Ja, vi trodde att det var sista gången förra gången. Men vi blev helt överrumplade av allt intresse som blev, och så var det framför allt så att personalen har velat göra ett bak till. Så vi var väldigt glada när vi fick till det, säger Joanna Mossberg.
Totalt kommer man baka cirka 420 000 Baddare fördelade på cirka 42 000 påsar. Förra gången blev det ungefär 43 000 påsar och då såldes de slut på bara några dagar.
– Vi hoppas på en riktig folkfest i Kungälv den 6 juni och att vi får många besökare både till Bräckboden och till de andra aktiviteterna i Kungälv under dagen, säger Ted Folkman, fabrikschef på Göteborgs Kex, i ett pressmeddelande.
Baddare
• Det är 10 Baddare i varje påse och en påse väger 250 gram.
• Baddare är arraksskum på kexbotten, överdragna med choklad.
• Hållbarhet minst 5 månader, men kan med fördel frysas.
LÄS MER: Känslosamt farväl av Baddarna
LÄS MER: Kön till baddarna började klockan 5: ”Det känns galet”
LÄS MER: Nu bakas Baddarna igen