Nio tips på härliga sommaraktiviteter för alla

Är det långtråkigt på semestern? Här är nio tips på sommaraktiviteter i närheten, hitta det som passar dig!

ANNONS
|

1. Känn historiens vingslag

Besök någon av kommunens två historiska fästningar, Bohus fästning i Kungälv och Carlstens fästning på Marstrand. Båda fästningarna skvallrar om en spännande och brutal historia, varför inte gå en guidad tur och låta dig förflyttas i tid och rum. Såväl Bohus fästning som Carlstens fästning har en diger evenemangskalender.

2. Silversmed för en dag

Hos Sasioglu Design Jewellery i Lycke kan du för en dag eller två tillverka egna smycken, en aktivitet som passar både nybörjaren och den mer erfarna. Dagens innehåll bestäms till stor del utifrån dina önskemål. Bokar gör du på: https://sasiogludesign.com/kurs/

3. Packa ryggsäcken och vandra

Snöra på dig bekväma skor, packa ryggsäcken och ge dig ut på härlig vandring. Svartedalens vildmarksområde, känt för sin storslagna natur med djupa skogar, en rik flora och fauna samt ett flertal vackra sjöar, är ett populärt turistmål som sträcker sig över flera kommungränser. Även Koön erbjuder fina vandringsleder. På flera leder finns vindskydd för dig som vill övernatta. För fler tips: www.vastsverige.com

ANNONS

4. Fika med extra allt

I Kungälvs kommun finns ett flertal mysiga gårdscaféer och hantverksbagerier. På Skåra gårdsbageri bakas surdegsbröd, oslagbara bakverk och matiga alternativ, allt med lokala råvaror som grund. Är du sugen på våfflor är en tur till Lillstugans Våffelcafé i Vävra att rekommendera.

5. Paddling – en nära naturupplevelse

Att njuta naturen under en paddlingstur är en särskild upplevelse. Runt Marstrand finns många fina kajakleder, för både kortare och längre turer. Klåveröturen, Ussholmen, Koön runt, Instön runt och Marstrandsturer är några av alla turer du kan välja emellan. Läs mer på: www.kungalv.se/kultur--fritid/batliv/kajakleder/

6. Saltstänkt skärgårdstur

Packa din strandväska, hoppa på en skärgårdsbåt och upptäck en eller flera skärgårdsöar under en dag. Kanske hittar du en egen badstrand, ser mufflonfår på Dyrön, spelar minigolf, äter en glass, avnjuter din medhavda picknick på en solvarm klippa eller besöker någon av alla fantastiska skärgårdsrestauranger. Du kan ta dig ut i skärgården med reguljärtrafiken eller med Gunnars Båtturer & Charter.

7. Ekologiskt bed & breakfast

Längs Marstrandsvägen, i Tjuvkil, hittar du den ekologiska gården Café Zanzibar med bed & breakfast. Som sällskap finns katter, höns och ankor. Atmosfären är hemtrevlig och här finns ett eget rökeri där både lax och räkor röks. I trädgårdscaféet njuter du ekologiskt och närproducerat. Det finns också möjlighet att köpa med sig ekologiska varor från gårdsbutiken.

8. Slå en golfsving

Med sina sex golfbanor är Kungälvs kommun en av landets mest golfbanetäta. Det kanske är i sommar du ska prova en ny bana?

  • Gullbringa golf- och country club längs Marstrandsvägen har även pool, bastu och gym.
  • Lycke golf- och country club ligger inte långt ifrån. De har ett samarbete med Tofta Herrgård avseende mat och boende.
  • Lökeberg golfklubb har en snabbspelad och omväxlande bana.
  • Lysegårdens golfklubb i Romelanda erbjuder ställplatser vid golfklubben varför den är perfekt för dig med husvagn eller husbil.
  • Kungälv Kode golfklubb har ett par sexhål som av tidningen Svensk Golf utsetts till ett av Sveriges bästa 100 hål.
  • Lunna Golf i Kode erbjuder en 18-hålsbana nära Ingetorpssjön.

9. Res bakåt i tiden

Sekelskiftesdagarna på Marstrand ger dig en unik möjlighet att förflytta dig till tiden runt förra sekelskiftet. Folklustspelet lockar många tusen besökare och här möter du som besökare såväl kungen som baderskor, shirehästar, trollkonstnärer, jonglörer, gycklare och mycket mer. Sekelskiftesdagarna äger rum 11-13 augusti. Kom gärna uppklädd.

LÄS MER:Fyndjakt på populära sommarauktionen i Locks rike

LÄS MER:Blå brännmaneter har intagit västkusten

ANNONS