Arkivbild

Nedfallna träd orsakar stopp i tågtrafiken

En kontaktledning revs ner i natt i Kode vilket har orsakat inställda tåg i tågtrafiken på Bohusbanan under morgonen. Det är just nu oklart när trafiken kan vara igång igen.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning i Västra Götaland och Bohuslän för mycket hårda vindbyar under onsdagen med vindbyar på 21-24 m/s.

Redan under natten orsakade det problem i tågtrafiken.

– Det har fallit ner träd som rivit ner en kontaktledning vid Kode som orsakar inställda tåg mellan Göteborg och Strömstad. Det är oklart när felet kan vara avklarat, säger Katarina Wolffram på trafikverket.

Tågen på Bohusbanan till Kode och Ytterby har varit inställda i båda riktningarna under morgonen och vissa avgångar har ersatts med buss. För mer exakt information kring tågen och ersättningstrafik rekommenderar Trafikverket att kolla på Västtrafiks hemsida.

Ovädret som väntas gör också att Trafikverket kommer att stänga av trafiken på norra bohusbanan mellan Uddevalla och Strömstad från klockan 08 på onsdagsmorgonen och sträckan kommer att vara avstängd fram till kvällen enligt Trafikverkets prognos.

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar