Nästa hitlåt kan skrivas i Kungälv

De har jobbat med världsstjärnor, producerat hits och ordnat låtskrivarläger på västkusten – nu skriver Matias Lehtola och Claes Funke musik i Kungälv.

Matias Lehtola och Claes Funke har arbetat inom den internationella musikbranchen i runt 20 år –men på varsitt håll. För två och ett halvt år sedan började de skriva musik tillsammans.

– Vi har rest runt väldigt mycket i världen men nu försöker vi att vara hemma lite mer, säger Claes Funke.

Han bor i Lerum men för Matias Lehtola är det Kungälv som blivit hemma. Han flyttade hit för några veckor sen och är öppen för att hitta lokaler och samarbeten i kommunen.

– Vi är öppna för alla möjligheter, vi känner en del folk i musikbranschen här, säger Matias Lehtola.

Duon har startat LMG Outfly och har arbetet med några av de största artisterna inom EDM, elektronisk dansmusik, – bland andra Hardwell, Martin Garrix och Vigiland.

– Det har gått otroligt bra. Vi har upp mot 100 miljoner lyssningar på våra låtar, säger Claes Funke.

Arbetet som låtskrivare och producent kan vara anonymt men det är något som duon trivs med.

– Även om vi skrivit låtarna så blir det inte vi som står i centrum. Det kan vara ganska skönt, säger Matias Lehtola.

Vid sidan av förlaget har de börjat ordna låtskrivarläger på västkusten där internationella artister och låtskrivare träffas och skriver musik under några dagar. Fenomenet med läger är vanligt i branschen, men Matias Lehtola och Claes Funke ville göra på ett annat sätt.

– På vanliga camps är det lite som speed-dating. Det går väldigt snabbt, är mycket människor och det är kanske 1 av 10 låtar som släpps. Vi ville göra något mer intimt, säger Claes Funke.

I framtiden vill de ordna fler camps, som de kallar för secret getaways, och kan tänka sig att ta några världsartister till Kungälv.

– Vi kanske kan vara ute på Marstrand och skriva musik, det vore häftigt! säger Matias Lehtola.

Dessutom arbetar de gärna med lokala talanger.

– Vi behöver alltid vokalister till olika projekt. Så om det är några där ute som kan sjunga får de gärna höra av sig, säger Matias Lehtola.

Elvira Linderot

Fakta: LMG|OUTFLY

Ett musikförlag, management och skivbolag som arbetat med världsartister som Hardwell, Nicky Romero, Blasterjaxx med fler. I somras släppte de sin första låt, Saxolove med Dan Blaax, på det egna skivbolaget. I nuläget har de studios i Lerum och Göteborg men arbetar även mycket hemifrån och på caféer.

Relaterade artiklar
Fler artiklar