Arkivbild

Närhälsan öppnar vårdcentral i Kongahälla

Det är nu klart att Nordmanna vårdcentral flyttar till Kongahällas affärscentrum, det skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande idag.

VG-regionen har nu skrivit kontrakt för en 4200 kvm stor yta i Kongahälla shoppingcenter, och ska där ingå i en större ”hälsosatsning”. Utöver vårdcentralen ska det även finnas en stor tandklinik, BVC, rehabmottagning, barnmorskemottagning, ungdomsmottagning och en enhet för barn- och ungdomshabilitering.

– Vi ser mycket fram emot att öppna. Vi tror att det centrala läget och de nybyggda lokalerna kommer att innebära en förbättring för våra patienter och kunder, säger Mats Dahl, primärvårdschef, i pressmeddelandet.

När Närhälsan samlar så många av sina verksamheter på samma plats ska det innebära en förbättrad tillgänglighet och ökad service för invånarna i Kungälv.

– I de fall man blir hänvisad till en annan vårdverksamhet är det väldigt smidigt att vi ligger i samma lokaler. Dessutom kommer många säkert att göra de flesta av sina ärenden i det nya centret. Det är naturligt att även vården ligger på samma plats som övrig service, säger Mats Dahl.

Nu ska Närhälsan även se över möjligheten till utökade öppettider och en vaccinationsmottagning på vårdcentralen.  

Läs mer: Nordmanna vårdcentral flyttar till Kongahälla

Läs mer: Fler intressenter för vårdlokaler

Camilla Walldán

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar