Möte med fåglar i fokus

Kareby SPF Tisdagen 15 januari 2019 körde Kareby SPF igång ”vårterminen”. Trots den nyfallna snön blev det fullsatt med glada medlemmar. När ordföranden Gösta Skölden kunde göra sin röst hörd genom sorlet fick vi veta att det vankades några aktiviteter och resor i vår. En ”intresselista” gick runt fdr anmälan. Samåkning gäller.

En engagerad och kunnig ”fågelskådare” Jan Stenberg underhöll oss. Vi fick bland annat lära OM! Skatan är inte alls tjuvaktig! (Någon annan med bättre gripförmåga hade nog varit före skatan.) Även hur man skulle fästa upp fågelholkarna och rengöra dem nämndes. Nog så viktigt! Bilder visades, och det berättades om varje fågels beteende och egenheter. Mycket intressant och lärorikt! Om man nu kommer ihåg allt på väg uppför trädstammen med holken i näven.

Jag har haft fem domherrar vid fågelbordet i vinter. Det är lika roligt att få se en rödbröstad fågel på vintern som att hitta den första blåsippan på våren. Något att se framemot, liksom SPF-mötena varje månad. Det blev så småningom kaffepaus och lottförsäljning Och sorlet återkom! Vi hade ju dock suttit tysta i drygt en tirnme. Tänka sig! Våra tankar gick till er som för tillfället inte kunde vara med. Krya på er så kanske vi ses på årsmöte i februari. Ha det gött!

Carin Kjellman