Möte med bildvisning

PRO Kungälv Det har gått en vecka sedan PRO hade sitt årsmöte, då var det nästan vår ute och idag när vi återigen låter stegen ta oss till Kvarnkullen snöade det lätt och vintern har brutit vårens framfart. Det är synd om alla vårblommor som kommit upp som nu får ducka under snön.

För att återgå till årsmötet förra veckan så är det ingen ändring på personerna i styrelsen, varför Berndt fortfarande är ordförande, Mona-Britt vice ordförande och Birgitta kassör. S

å det var Berndt som hälsade alla inklusive Pelle Dahlberg varmt välkomna hit idag, vi såg verkligen fram emot att få titta på hans bilder. Pelle började med att berätta att han kommer från Trollevik på Ale-sidan och några av de första bilderna han visade kom från Fästningen med vackert blommande blåeld, Västra gata och gamla Kungälv, utsikten från Fontin och Kärleksstigen. Vackra kort från en gammal trädgård, Lilla Oxhagen i Rödbo, där snöklockorna bredde ut sig, samt från Ellebo där han fotograferat fantastiska gamla ekar.

Vi hamnade också uppe vid Surtesjön där vi fick se hur man åkte skridskor och skidor i denna underbara natur av ett sjösystem som hänger ihop, så att man kan ta sig runt på härliga turer. Pelle hade även sommarbilder från Surtesjön när man paddlade kanot. Bilder på fåglar fattades inte utan det kom härliga bilder på en nu för tiden vanlig fågel nämligen grågåsen. Han hade även fångat starar och sångsvanar med sin kamera.

Vi är väl många om matar fåglar och än av de vanligaste och sötaste är ju blåmesen och det var klart att Pelle tagit kort på honom. Domherren måste ju också vara med och han hade även fångat en flock med sidensvansar.

Pelle tog nu ut oss på en resa runt Koberg där vi fick uppleva både dovhjort och kronhjort, härliga gamla gårdar som hörde till Koberg och mycket annat, som han förevigat med sin kamera. Vi fick se härliga bilder på älgar och lite ovanligare djur som mufflonfår och så vildsvin, som ju verkligen börjat att bli ett stort problem med sin framfart och bökande i skog och natur.

Detta var en härlig nostalgitripp som han bjöd oss på och han avslutade sin bildvisning med lite bilder på djur och växter som inte hör hemma hos oss men som tyvärr kommit in i vår fauna och djurvärld men som är svåra att få bort nämligen bl.a. mördarsnigeln och minken, samt jättelokan och lupinen.

Berndt tackade Pelle för en härlig timma med underbara bilder från vår natur inte så långt hemifrån och härliga bilder på fåglar i vår närhet. Vi hade verkligen njutit av hans fotokonst. Varma applåder följde.

Nu var det dags för den obligatoriska dragningen på inträdesbiljetterna och därefter kaffet med de goda smörgåsarna. Det blev en fin stund med prat om det mesta, vänner emellan och Berndt fick även idag hälsa nya medlemmar varmt välkomna till oss, jätteroligt.

Till slut hjälpte många åt att återställa bord och stolar så att dansarna skulle ha ett fritt golv att svänga runt på. På scenen stod Tång och Co. färdiga att spela upp, när vi andra gick hemåt i det lätta snöfallet.

Lisbeth Samuelsson