Arkivfoto: Christopher Kullenberg Rothvall

Misstänkt pistolhot mot bilist

En bilist ska ha blivit hotad med ett föremål som han uppfattade som en pistol, vid vägarbetet på Marstrandsvägen vid ICA Maxi.

Det var strax innan klockan tre på torsdagen som det hela började med ett trafikkaos, eller ett missöde i trafiken, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

– En av parterna, den misstänkte, blir så upprörd att han kör ikapp personen som han tycker betett sig väldigt illa i trafikflödet. Tvärnitar framför honom, springer ut och pekar med något svart föremål mot den här föraren, som han då uppfattar som pistolliknande, säger Fuxborg.

Försvann i hög hastighet

Efter det hoppar den misstänkte mannen in i bilen och åker från platsen i riktning mot Marstrand. Han svänger ut på E6:an och kör norr ut, mot Stenungsund. Till en början följde personen som ska ha blivit hotad efter den misstänkte gärningsmannen.

– Men när han kom ut på motorvägen så bara försvann den misstänkte, i hög hastighet, säger Fuxborg.

En polispatrull åkte ut och ställde sig på E6:an vid Stenungsund, men de lyckades inte få tag på mannen.

– Men vi har registeringsnummer och vi vet var bilen hör hemma. Så det kommer bli ett hembesök.

Vad händer nu?

– Det hålls ett kort förhör med mannen som säger sig ha blivit hotad. Så småningom ska vi höra motparten när vi har fått tag på vederbörande.

Vad blir det för brottsrubricering?

– Det kan komma att bli olaga hot, brott mot vapenlagen, om det visar sig att det är ett vapen, det kan bli en form av vårdslöshet i trafik. Det beror på var vi hamnar när vi hört båda parter, säger Fuxborg.

Inga personer kom till skada vid händelsen.

Camilla Walldán

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar