Arkivfoton

Misshandlade sitt ex – döms till fängelse

En man i 45-årsåldern döms till fängelse för att vid upprepade tillfällen ha misshandlat sitt ex. Vid ett tillfälle slog han henne så illa att en polis vittnade att hon var en av de svårast skadade som polisen träffat.

Mannen och kvinnan levde ihop tidigare men hade vid tiden för brotten flyttat isär och gjort slut. Trots det ska mannen enligt kvinnan börjat förfölja henne och misshandlat henne vid flera olika tillfällen.

Läs mer: Sparkade sitt ex i huvudet – åtalas

I november förra året var kvinnan hemma hos mannen. De hade båda konsumerat alkohol och när mannen blev arg slog han kvinnan på ögat och sparkade henne i huvudet enligt kvinnan. Båda har begränsade minnesbilder av misshandeln, men en polis beskrev att hon högst hade sett fem personer som varit så svårt skadade som kvinnan under sin karriär när hon kom fram till bostaden.

I samband med misshandeln ska mannen också ha dödshotat kvinnan.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att det finns bevis för att mannen gjort sig skyldig till grov misshandel och övergrepp i rättssak trots att han varken erkänt eller förnekat brott eftersom han inte minns kvällen. Bland annat har tingsrätten lagt vikt vid de skador som kvinnan fått och som dokumenterats på sjukhuset.

Mannen döms också för misshandel vid fyra andra tillfällen mellan april 2015 och mars 2017. Han frikänns från misshandel vid tre tillfällen då bevisen inte räckte till. De fyra fallen av misshandel gör dock att mannen döms för grov kvinnofridskränkning.

Mannen som även tidigare dömts för misshandel vid fyra tillfällen får nu ett fängelsestraff på två år. Mannen ska också betala skadestånd till kvinnan.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar