Mingel och galakväll på Mimers i helgen

På lördag är det fest. Uno Svenningson, David Carbe och Evelyn Jons spelar på Mimers teater och alla intäkter går till Jontefonden.

Stödgalan för Jontefonden blir en storslagen avslutning på Kungälvsmässan. På scen står artisterna Uno Svenningson, känd både som soloartist och tidigare sångare i bandet Freda´, Evelyn Jons från Göteborg som är både musikalartist och solosångerska som skriver egna låtar och förstås – Kungälvspianisten David Carbe.

Han började sin musikaliska karriär som 16 -åring och har efter sina gymnasieår på Mimers musiklinje haft stora framgångar med sina konserter Carbe med gäster. I somras turnerade David Carbe med Robert Wells och Rhapsody in Rock och gjorde fem konserter runt om i Sverige.

– Vi är förstås fantastiskt glada över att att galan får avsluta mässdagarna och att så fina artister ställer upp, säger Tommy Ivarsson, informatör för Jontefonden och pappa till Jonathan som avled i lungfibros i november 2015.

Jontefonden startades av vänner till Jonathans familj under hans sjukdomstid och syftet är att skapa möljighet att sätta guldkant på tillvaron för barn och unga som väntar på, eller har gjort transplantation, och deras syskon. Sjukdomsdrabbade familjer kan söka pengar ur insamlingsfonden som nu vuxit till en nationell företeelse.

– Fram tills nu har vi samlat in pengar, men nu börjar vi ge också. Det är så oerhört värdefullt för familjer som har det jobbigt och nu jobbar vi för att nå ut i hela landet så att alla drabbade får veta att vi finns, säger Tommy Ivarsson.

Anna Hedlund

Fakta: Stödgala för Jontefonden

När: Lördag 17 spetember klockan 18, mingel från klockan 17.

Var: Mimers Hus teater

Biljetter: Kostar 495 kronor styck och finns att köpa via nätet på kungalv.se eller nortic.se, sök på stödgala Jontefonden. Biljetter finns också på biblioteket Mimers Kulturhus, 0303-23 82 02

Alla intäkter från galan går till stiftelsen Jontefonden: Postgiro 90 04 87-0 Bankgiro 900-4870. Det går också bra att ge en gåva via Swish på nummer 123 263 88 80.