Minderårig misstänkt för knivöverfallet

En person under 15 år misstänks för knivöverfallet på den 55-åriga kvinnan på gång- och cykelbron över E6 i Kungälv för drygt en vecka sedan.

Polisen meddelade på måndagseftermiddagen att ett intensivt utrednings- och spaningsarbete har lett till att en person, som inte är straffmyndig, nu är misstänkt för försök till mord och försök till grovt rån.

Det var strax innan klockan 03.00 natten till söndagen den 10 maj som en 55-årig kvinna attackerades med en kniv efter att en okänd gärningsman försökt att råna henne.

Polisen skriver på sin hemsida att den misstänkte personen inte är frihetsberövad men omhändertagen av socialtjänst. Utredningen leds nu av åklagare och bedrivs som en så kallad LUL 31-utredning (lagen om unga lagöverträdare) då den misstänkte inte är straffmyndig.

– Ärendet är åklagarlett och de har hela informationsansvaret. De brukar vara förtegna när det är så här unga personer, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst.

På polisen hemsida står också att: ”på grund av den misstänktes låga ålder kommer ingen ytterligare information att lämnas i ärendet”.

– Vi har inte fått mer information så jag vet inte vad som har lett fram till det här gripandet. Men det är skönt att någon är misstänkt, så man kan jobba utefter det, säger Peter Adlersson.

Har du information om när gripandet skedde?

– Nej, ingenting.

Den 55-åriga kvinnan skadades allvarligt vid knivöverfallet och tillståndet har varit kritiskt sedan dess.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungalvsposten.se