Mc-förare misstänks för rattfylleri

En person misstänks för bland annat för rattfylleri efter en singelolycka med en motorcykel nära Tega på måndagskvällen.

Det var strax före klockan 20.00 som räddningstjänsten, polis och ambulans larmades till olycksplatsen på Torsbyvägen nära Tega. Enligt polisen ska motorcykelföraren av oklar anledning tappat kontrollen över motorcykeln och voltat ner i diket.

– Enligt räddningspersonal på plats ska det ha varit två personer som har färdats på motorcykeln. Men det är bara en av dem som har förts till sjukhus med smärtor i lungorna. Det är oklart om den andre personen har avvikit eller vad som har skett på platsen, säger Mahlin Engstrand på Kungälvspolisen.

Den man som fördes till sjukhuset är också misstänkt för en rad trafikbrott. Patrullen fattade också misstanke om att mannen var påverkad av alkohol vid olyckstillfället.

– Han misstänks för grov olovlig körning, rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Han är nog inte hörd ännu så vi får reda ut vad som har hänt på platsen, säger Engstrand.

Björn Alm