Maskerade ungdomar kastade sten mot väktare och polis

En väktare blev attackerad med stenkastning av ett gäng maskerade ungdomar i Komarken på fredagskvällen. Tidigare ska även polis fått sten kastad mot sig.

Det har varit oroligt i Komarken den senaste tiden. I förra veckan tände ett gäng ungdomar eld på två bilar vid Kastalakyrkan och polisen tror att det var en missnöjesaktion efter att föreningen Förenade ungdomars fått sitt hyreskontrakt för lokalen i Komarken uppsagt.

Läs mer: Polisen: Bilbränderna var en missnöjesaktion

I helgen var det återigen oroligt i området. Det började på fredagskvällen vid 19:30 när polisen befann sig vid Nordmannatorget. Ett antal ungdomar fanns på platsen och när patrullen var på väg att lämna smällde det knallskott.

Vid 22-tiden så mötte en fotpatrullerande polis på samma plats en större grupp ungdomar som är maskerade. I samband med mötet kastas åtminstone någon sten mot polisen som backar undan från torget för att inte trappa upp händelsen.

En timme senare blir en väktare som sitter i sitt tjänstefordon attackerad av ett gäng maskerade ungdomar vid Sandbackaskolan. Ungdomarna kastade då både sten och smällare och ska också ha skjutit raketer mot väktarens bil. Väktaren klarade sig från fysiska skador.

Även på lördagen och söndagen hade polisen stor närvaro i Komarken och även då syntes maskerade ungdomar ute. Däremot ska inga större incidenter ha inträffat bortsett från raketer som ska ha skjutits av även då, men verkar mest att riktats mot luften och inte mot någon person.

Polisen har inga misstänkta för stenkastningen mot vare sig väktaren eller polisen.

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se