Många ungdomar fast i riktade trafikkontroller

Som en del av de förnyade medborgarlöftena gjorde polisen kontroller mot mopeder och a-traktorer i både Kungälv och Ale under torsdagen. Det var också en hel del ungdomar som fastnade i kontrollerna.

Polisen i Kungälv presenterade tidigare under veckan de nya medborglöftena för 2019. Det handlade dels om att öka tryggheten i Komarken och jobba speciellt mot brottsaktiva personer som bor i kommunen.

Läs mer:Medborgarlöftet – öka tryggheten

Ett annat löfte som de kommer fortsätta med är att utföra hastighetskontroller och men också riktade insatser mot trimmade mopeder och a-traktorer. Något som de utförde i både Kungälv och Ale under torsdagen.

Det var både EU-mopeder och a-traktorer som fastnade i kontrollerna. Totalt fick 17 personer ett så kallat besiktningsföreläggande efter att polispatruller sett brister på fordonen .Två mopeder togs också i beslag för teknisk undersökning.

En person blev också misstänkt för olovlig körning och en målsman för tillåtande av olovlig körning. Vid en kontroll blev också en person misstänkt för innehav av narkotika.

– Sedan har det också blivit ett antal föräldrakontakter från vår sida när det har handlat om ungdomar som inte har varit myndiga, säger Mahlin Engstrand på Kungälvspolisen.

Björn Alm