Många kom till musikfrågesport

Hermansby PRO Gråkallt – minus fyra grader visar termometern – när vi gör oss klara för avfärd till torsdagens trivselträff.

I Inlandsgården är det trängsel i hallen, många varma persedlar skall hängas upp då man har stigit in i stugvärmen. I salen är Ingemar och Göte snabba med att ta fram extra bord, de ser att vi blir många idag. När Morgan hälsar oss alla välkomna har vi blivit c:a 70 medlemmar som skall gnugga geniknölarna och få fram de rätta svaren efter det att dagens underhållare -bekantingen Lennart Hellberg – blivit presenterad och presenterat sitt program för dagen.

Dagens frågor skall handla om platser, ortsnamn i Sverige och några i övriga världen. Lennart som är en rutinerad dragspelare – hade sin första offentliga spelning i 7 års ålder – inleder med en känd Evert Taubemelodi som man hör att de flesta känner igen. Han fortsätter sedan med många välkända melodier som han har ett fint mellansnack till. För att inte ställa till det för Lennart då han kommer till andra föreningar, avslöjar vi inte vilka melodier han spelar för oss – men en handlar om där vi befinner oss.

Då vi fått facit på frågesporten visar det sig att endast ett fåtal hade alla rätt. Det var den sista av de 23 frågorna som var den som var utslagsgivande.

Efter frågesporten var det ”fikastunden” som var programpunkten och efter det var lotteriförsäljningen och vid den tog Lennart åter på sig dragspelet och förnöjde oss med gamla kända låtar, ett trevligt inslag!

Träffen avslutades med lotteridragning och med att Morgan hälsar oss alla välkomna till nästa veckas trivselträff då Fixaren i kommunen kommer och informerar.

Så blev det för de allra flesta att ge sig ut i kylan igen efter en trevlig stund i gemenskapen. Ett tjugotal var vi som stannade kvar för den internationella seniordansen.

Gerhard Andersson