Arkivfoto: Christopher Kullenberg Rothvall

Man gripen – var hotfull utanför skola

När en anställd var på skolgården utsattes hen för en man som betedde sig hotfullt. Mannen kunde gripas i närheten av skolan och anhölls senare.

Det var vid halv elva på onsdagsförmiddagen som polisen fick larm om en man som betett sig hotfullt utanför Trekungagymnasiet.

– Det var en man som verbalt hotat en personal till livet vilket skapade rädsla för den drabbade, säger Mahlin Engstrand på polisen i Kungälv.

Enligt polisens uppgifter ska mannen också ha jagat den anställda vilket ledde till att den personen blev väldigt rädd. Enligt den anställda ska mannen också ha haft något i handen. Mannen ska dock inte tagit till fysiskt våld. Vad polisen känner till verkar det inte som att det var personligt.

– Det känns inte så, inte från vad som framkommer i de uppgifter jag har utan mer som att hoten hade kunnat riktas mot vem som helst, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen.

Polis kunde gripa mannen som är i 25-årsåldern i närheten av skolan och han är nu misstänkt för olaga hot men också narkotikabrott då polisen misstänkte att han var påverkad av narkotika. I samband med gripande genomförde polisen också en skyddsvisitation och hittade då bland annat en yxa, en glashammar, järnrör, kofot, hovtång och en kniv. Han hade också misstänkt narkotika bland det han hade med sig. Mannen anhölls också senare på kvällen.

Det förekom initialt uppgifter från polisen i artikeln om att den misstänkte mannen inte skulle haft några tillhyggen. De uppgifterna ändrades när mannen blivit visiterad.

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar