Foto: Gränspolisen/arkiv

Man fick polisbesök på jobbet – försökte fly

En man i 35-årsåldern lade benen på ryggen när polisen gjorde en arbetsplatskontroll på en biltvätt i Kungälv. Nu sitter han anhållen.

Det var under torsdagseftermiddagen som gränspolisen i region Väst gjorde en arbetsplatskontroll på en biltvätt i Kungälvs kommun.

När en av de anställda fick syn på polisen försökte han springa från patrullen. Dock kom poliserna ikapp mannen tämligen omgående och grep honom.

– Det finns en misstanke om att han har arbetat utan arbetstillstånd. Han är inte det minsta sugen på att prata med oss, säger Mahlin Engstrand på Kungälvspolisen.

Mannen greps och anhölls senare. Han är misstänkt för brott mot utlänningslagen då han har arbetat utan giltigt tillstånd. Men det är inte därför han anhålls.

– Han hade ett stort antal kontanter i flera olika valörer, med ett värde upp mot 100 000 kronor. Därför är han också misstänkt för penningtvättsbrott.

Pengarna har tagits i beslag. Om mannen försökte fly med anledning av pengarna eller att han jobbade utan tillstånd är oklart.

Anthon Näsström

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar