Magnus varvar för 40:e gången

I helgen är det dags för det 40:e Göteborgsvarvet. Magnus Larsson från Ytterby har sprungit alla.

Han var 13 år när han sprang första Göteborgsvarvet 1980. Nu är Kongahälla AIK:s tidigare ordförande Magnus Larsson 52 år och fortfarande löparfesten trogen.

– Det är alltid ett trevligt lopp att springa och ett trevligt arrangemang, men mycket kringarrangemang. Det ska bli väldigt roligt. Göteborgsvarvet är ett mål för träningen, man måste har något att se fram emot för att hålla igång, säger han.

Vad är din målsättning?

–Jag har inga höga målsättningar. Springer jag på runt två timmar är jag nöjd.

Vad gör Göteborgsvarvet speciellt?

– Det har blivit en rejäl folkfest och varit det i ganska många år. Varvet har försökt att hänga med i utvecklingen, fast grunden är kvar i loppet.

Vad minns du av ditt första Göteborgsvarv?

– Lite grann, inte jättemycket. Jag är inte från Göteborg så allt var nytt. Jag kommer i håg att vi startade på Heden och gick i mål på Nya Ullevi. Det var 1 800 anmälda. Nu är det väl runt 60 000, men det är många som inte kommer till start. De första åren sprang man genom Nordstan, inomhus. Det var lite speciellt.

Har du någon höjdpunkt?

– Det svårt att hitta någon direkt. Det har varit rolig att träna och springa och själv bli bättre. Alla lopp har sin charm på sitt sätt.

Saknar du ett lopp i Kungälv, som KAIK:s eget Trekungaloppet?

– Jag kan inte säga att jag saknar det, för då måste jag jobba med det igen … Intresset går upp och ner. Göteborgsvarvet har lyckats hålla det uppe, annars är trenden att göra mer extrema saker.

Kan vi ringa dig igen när det är dags för det 50:e Varvet?

– Ja, jag hoppas hoppas hänga med ett tag till.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22