Lastbilssläp med lera välte

Ett släp med lera lossnade från en lastbil och Romelandavägen fick stängas av under tisdagseftermiddagen. Vid 18-tiden öppnades vägen igen men med en begränsad framkomlighet.

Larmet om olyckan, som ska ha inträffat på Norrmaneborakan, kom in vid 14:50 på tisdagen.

– Det som har hänt är att ett släp skurit sig och ligger på vägbanan upp och ner. Det är lera och grus på vägen och det är det som vi håller på att försöker ta hand om nu, säger Jerker Landin, insatsledare på Bohus Räddningstjänstförbund.

Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan. Trafiken fick ledas om via Svartedalen under bärgningsarbetet men vid 17.30 var räddningstjänsten klara vid olycksplatsen.

– Sedan får entreprenörer ta över för att ta hand om leran som spillt ut, säger Landin.

Enligt Trafikverket beräknades sanering vara klar vid 19-tiden men med en begränsad framkomlighet förbi platsen under tiden de arbetar på platsen.

På väg 625, Romelandavägen, har flera olyckor med lastbilar inträffat den senaste tiden. I slutet av augusti krockade två lastbilar i höjd med Bäck och i juni välte ett släp vid samma ställe precis på andra sidan kommungränsen i Lilla Edet.

På vägen kör lastbilar med lera och jordmassor som är på väg till Västerlanda och boende längs Romelandavägen har uttryckt oro för trafiken på den smala vägen.

Läs mer:”De kör alldeles för fort”

Kajsa Lind

Björn Alm